Instagram Feed

Something is wrong.
Instagram token error.
Ibiza tips Overige tips

Welk gedeelte op Ibiza moet je heen voor jouw top vakantie?

June 9, 2017
Verblijf Ibiza

Welk gedeelte moet ik pakken?

Op Ibiza kun je elke kant uit: je kunt luxe paard spelen bij één van de hippe strandtenten en je volledig in de watten laten leggen, je kunt een relaxte familie vakantie hebben, als een hippie de hele dag met veren in je haren rondlopen en zonder bh, of als een dronken puber 2 shotjes krijgen voor de prijs van 1. Op welk gedeelte je zit bepaalt je hele reis.

Wat is jouw match?


Het familie-walhalla en de mooie stranden in het oosten

In het oosten van Ibiza zijn de stranden breed, loopt het water geleidelijk af en vind je bijna geen kiezelstranden. Daardoor is het oosten niet alleen voor de hippe Ibiza-ganger met hoedje geschikt, maar ook voor gezinnen. Ook zijn hier de prijzen prima te doen, is iedereen net zo lief voor je als in het noorden en kun je net zo lekker eten als in het zuiden.

Cala Llonga – het oosten

Cala Llonga is een super uitgangsplek voor je verblijf op Ibiza: het is een kustplaatje op Ibiza  en is 15 minuten rijden naar Ibiza stad en 5 minuten naar St. Eulalia, een andere grote stad. Bovendien heeft Cala Llonga een aantal zeer betaalbare eettentjes met fantastisch eten! Bij interesse kun je me mailen via kim@shegoesibiza.com voor meer info en foto’s.

St. Eulalia – het oosten

St. Eulalia ligt 5 minuten noordelijk van  Cala Llonga en is een grotere stad. Reken jezelf niet rijk als het gaat om shoppen: na 5 dezelfde winkeltjes met Ibiza mode (lees oversized, alles wit en beige en thuis in Nederland ga je dit nooit meer aandoen) heb je het gehad.

Wel zijn hier veel leuke eettentjes en in de winter is hier ook nog leven in de brouwerij, in tegenstelling tot Ibiza stad.

Als je op zoek bent naar kleine baaitjes met blauw water, zandstranden, niet te veel mensen, maar toch in de buurt van alles waar het gebeurt, is het oosten jouw plek.

Welk gedeelte van Ibiza

Het luxe zuiden van Ibiza

Als je van luxe houdt word je heel gelukkig van het zuiden van Ibiza.

Schrik hier niet van de prijzen: de entree voor één van de grote clubs als de Pacha bedraagt al snel € 50 (dan heb je een goedkope avond) en een drankje is zeker de helft daarvan. Ook de strandtenten weten hun prijzen, maar eerlijk is eerlijk: je kunt nergens zo lekker eten en goed chillen als in het zuiden.

Welk gedeelte

Beste salade geitenkaas ooit bij The Jockey Club

In het zuiden zijn een hoop luxe hotels te vinden, maar ook goedkopere jongeren complexen, maar net wat je wilt. De strandjes in het zuiden zijn massaal en spreken spreken niet tot de verbeelding. Optie is natuurlijk om ergens anders op het eiland te verblijven en het zuiden op te zoeken als je bij een mooie tent wilt zitten, maar ik bemoei me niet.

Het hippie noorden van Ibiza

Mocht je naar Ibiza willen voor de hippie sfeer, de relaxte Ibiza vibe, de mooie natuur en de idyllische strandjes, dan moet je naar het oosten of het noorden van Ibiza. Hoe noordelijker, hoe meer je je dreads kunt laten hangen, je bh achterwege kunt laten en rustig een blowtje op kunt steken.

In het noorden heerst een heel relaxte sfeer, is op vakantie gaan eigenlijk helemaal niet zo duur en lacht iedereen de hele dag door naar je (misschien heeft dit te maken met het eerder genoemde blowtje).

Wel moet je hier je strandjes uitkiezen: er zijn hier meer kiezelstrandjes. Ga bijvoorbeeld naar Portinatx en ga lunch bij Los Enamorados voor een echte hippie ervaring. In een design omgeving. Dat dan weer wel.

welk gedeelte ibiza

Los Enamorados

welk gedeelte van Ibiza

Het mooie zuidwesten

Het zuidwesten heeft de mooiste zonsondergangen, veel kleine mooie strandjes en idyllische baaitjes en natuurlijk uitzicht op Es Vedra (de magische rots waardoor iedereen zo intens lief is voor elkaar op het eiland; dat heeft niets met drugs en blowtjes te maken). Perfecte plek dus om je ochtend koffietje te doen. Wel is de afstand naar het zuiden (waar het dan toch ook wel weer allemaal gebeurt) wat groter, waardoor je minder snel weg gaat uit je paradijs.

Cala Vadella – het zuidwesten

Cala Vadella is één van de mooiste plekjes in het zuidoosten: de baai is fantastisch mooi, het water is schitterend blauw en toch is het iets groter, waardoor je een hoop mooie restaurantjes in de buurt hebt. Als je wilt uitrusten en van mooie natuur houdt is Cala Vadella, of de strandjes daar omheen, een echte aanrader.

Het Engelse westen van Ibiza

Ben je een dronken puber uit Engeland, dan vind je in Sant Antoni, in het westen van Ibiza, je soortgenoten. Hier komt de hoogbouw je tegemoet, net als de nét iets te dikke Engelse vrouwtjes (no offence) en de Engelse dudes die net iets teveel in de sportschool hebben gezeten, net iets te strakke shirtjes aan hebben en net iets teveel van de zonnebank hebben genoten.

Van alles net iets teveel dus.

Mocht je nou minder hebben met drankjes die naar spiritus smakken, is het westen geen aanrader voor jou.

 • Reply
  a
  November 23, 2018 at 9:50 am

  Es Vedra en Cala Vadella liggen in het zuid westen

  • Reply
   Kim
   August 20, 2019 at 2:49 pm

   Yes dank je, het hele stuk stond verkeerd.
   Het is aangepast: dank!

 • Reply
  Leo Jasperse
  May 13, 2019 at 3:58 pm

  Hallo Kim, dank voor de overzichtelijke pagina. Ik denk wel dat je de zuidoosten en zuidwesten door elkaar hebt gehaald bij in ieder geval Cala Vadella?
  (comment mag je uiteraard verwijderen)

  • Reply
   Kim
   August 20, 2019 at 2:49 pm

   Hi Leo,

   Yesss je hebt helemaal gelijk; het hele stuk stond verkeerd. Dank je wel!

   Groetjes

 • Reply
  Alexander
  July 12, 2019 at 11:16 am

  Beste Kim,

  Ik denk dat je met Cala Vadella het zuidWESTEN bedoelt.

  Groetjes

  • Reply
   Kim
   August 20, 2019 at 2:47 pm

   Yessss niet opgelet, thanks!

  • Reply
   Chantal
   June 24, 2020 at 2:58 pm

   Onder het kopje “Het mooie zuidwesten”
   Begin je met de woorden “Het zuidoosten…”

   • Reply
    Kim
    July 23, 2020 at 1:14 pm

    Ah dank je! Ik kijk er gelijk even naar. Thanks!

    Liefs Kim

Leave a Reply