Instagram Feed

Something is wrong.
Instagram token error.
Je had erbij moeten zijn

Showpony’s & All inclusive

June 9, 2017
Welk gedeelte van Ibiza

Paraderen in je glitterpak

Vorig weekend was ik op Ibiza. Niet in een schattig huisje ergens hoog op een berg dat fantastisch zou staan op je Instagram feed. Nee, ik zat, samen met heel veel andere Nederlanders, in een All Inclusive resort. Ik had er weleens van gehoord; meestal werd dat in dezelfde zin genoemd als Turkije, drilpudding en vreselijke foto’s laten maken op een strand hand in hand met je liefje met een bloem in je haar waar je een sleutelhanger van kunt kopen aan de balie.

Ik was dus nog een echte nergens-voor-betalen-want-dat-heb-je-van-tevoren-al-gedaan-virgin. En daar is een rede voor kwam ik achter.

Zie je jezelf al zitten in een té zwaar verlichtte, minst romantische ruimte ooit met meubilair gemaakt van de lelijkste houtsoort, aangekleed met de kleuren oranje en donkerblauw (altijd een slecht idee). Juist, dat was ik. Een week lang.

Denk aan sterke drank dat meer wegheeft van anti-vries dan het drankje waar je op hoopte, een buffet waar zelfs Doutzen een paar kilo van aan zou komen, een irriterend bandje om je pols waardoor je krassen krijgt in je bruine teintje en showpony’s. Vooral heel veel showpony’s.

De definitie daarvan?

Welk gedeelte van Ibiza

Denk aan een vrouw van middelbare leeftijd, haar mooiste jurkje uit de kast getrokken, hakken van een net-niet hoogte, iets teveel glitters en pracht en praal, haren op een schattige manier gekruld terwijl ze net iets te blij kijkt naar een optreden waardoor jouw optreden in de groep 8 musical ineens helemaal niet zo droevig lijkt.

Stel dit type dan even voor in de ‘bar’, die dus eigenlijk helemaal niet zo mag heten omdat een bar meestal wél sfeer en een leuke aankleding heeft en die erop gericht is om mensen zo lang mogelijk binnen te houden.

Dit was dat niet. Je had al vooraf betaald, dus moest je na het bestellen van je eerste drankje goedkope alcohol liever oprotten naar je kamer.

Op Sunweb omschrijven ze all inclusive letterlijk als: “All inclusive is genieten. U kunt eten en drinken hoeveel u wilt en hoeft niet zelf te koken of elke dag op zoek naar een leuk en betaalbaar restaurant.” Wat ze eigenlijk bedoelen is: ” blijf vooral zitten waar je zit en ga vooral niet op avontuur, eet je helemaal vol zodat je na je vakantie je geld uit kunt geven aan nutteloze diëten en krijg vooral niks mee van het land waar je naartoe bent gegaan. Als iemand tegen je praat in hun eigen taal en je spreekt die niet, moet je vooral harder gaan praten in steekwoorden. In het Nederlands natuurlijk.”

Nee, vooralsnog doen de showpony’s en de all inclusive resorts me vooral denken aan het leven dat je krijgt als je heel veel burgerlijke dingen in je leven hebt gedaan, stelletjes die sinds de komst van hun kinderen nooit meer sex hebben en wanhopig proberen hier hun tweede jeugd op te pakken en mijn optreden in de groep 8 musical.

Want dat was écht dramatisch.

 

    Leave a Reply