Instagram Feed

Something is wrong.
Instagram token error.
Ibiza tips Strandjes Ibiza

Mooiste stranden van Ibiza: een eerlijke top 11 (omdat ik niet kan kiezen)

June 12, 2017
Mooiste stranden van Ibiza

Mooiste stranden van ibiza

Waar vind je nou de allermooiste stranden van Ibiza? Ibiza staat om heel veel dingen bekend: om de hippie-cultuur, de showpony’s, de kleine stadjes, grote feesten met vette dj’s, kilo’s drugs, meters lange jachten en natuurlijk om de kleine schitterende baaitjes.

Het is maar net wat je zoekt: wil je een groot commercieel strand? Grote kans dat je in een fantastisch mooie strandtent eindigt waar je veel te veel voor je drankje betaalt. Juist gezien worden en bimbo’s spotten? Dan moet je in de buurt van Ses Salines zijn. Of ga je liever voor een klein strandje met felblauw water waar je even voor moet lopen?

Een eerlijke top 11 met de mooiste stranden van Ibiza op een rij:

1 Aiguas Blancas – iets ten noorden van Sant Carles

Dit strand ligt in het noordoosten van Ibiza. Het is even een stijl stukje lopen (en dan bedoel ik echt heel stijl!), maar als je er eenmaal bent is het een heel mooi strand. Loop even een stukje naar links als je het strand op komt, daar is het rustiger.

Het water bij Aiguas Blancas is mega helder en het zand erg fijn. Als je een stukje naar links loopt heerst er op een strand een relaxte hippiesfeer. Ook lekker: pak de modder tussen de rotsen vandaan en smeer je ermee in. Zal vast goed zijn tegen rimpels/vlekjes/gladde huid/noem zelf een mooi voordeel. Zag er erg spannend uit, iedereen onder de modder terwijl ze langs de kustlijn lopen om het te laten drogen. Sommige naakt. Heel bijzonder. Moet je doen.

Mooiste stranden van Ibiza

Aiguas blancas

2 Cala Salada

Cala Salada is misschien wel het mooiste strandje van Ibiza, check anders dit filmpje maar even. Jij gaat alleen helaas niet de enige zijn die dat vindt en dus kan het in het hoogseizoen de drukte hebben van Bloemendaal op zaterdag bij een graadje of 30 en een strakblauwe lucht.

Dat is ook niet voor niks: bij dit strandje in het noordwesten is het water zo blauw dat het bijna pijn doet aan je ogen en zo helder dat het lijkt alsof het zo uit de kraan komt. Je ligt idyllisch tussen de rotsen en je hoort alleen maar Spaans om je heen: ook weleens een lekkere afwisseling na al die Hollanders.

Je moet er wat voor over hebben: het is een stukje lopen over de rotsen om er te komen. Je kunt ook voor de avontuurlijke route gaan en echt off road de short cut nemen, wel zo goed voor je wekelijkse repertoire in de kroeg.

Mooiste stranden van Ibiza

Cala Salada

3 Portinatx – in het noorden van Ibiza

Vooral de weg naar dit strand toe is schitterend! Je rijdt kleine bergen over met echt fantastisch uitzicht. Wanneer je bij Portinatx aankomt heb je aan je linkerkant het strand. Het strand zelf is niet bijzonder, maar de rotsen aan de rechterkant zijn een welkome afwisseling op al dat eten en drinken wat je de hele dag waarschijnlijk aan het doen bent. Wel een beetje spannend met teenslippers, maar echt de moeite waard.

Mooiste stranden van Ibiza

Portinatix

4 Pou des Lleó – onder Figueral, richting Sant Carles

Eén van mijn favorieten door de intieme sfeer.

Het is een heel klein strandje, omgeven door rotsen. Het zand is fijn en het water loopt heel geleidelijk af. Er zijn veel waterplanten, dus een knappe foto op je Instagram tijdlijn in het water ga je hier niet scoren. Wel tof om je snorkel setje mee te nemen.

Of niet natuurlijk.

Mooiste stranden van Ibiza

Pou des Lleó

Mooiste stranden van Ibiza

Pou des Lleó

5 Benirrás – bij Port de Sant Miquel

Iets wat je op je to do lijstje moet zetten: zondag naar Benirràs. Op zondag is de hippiemarkt bij Sant Joan, dus ideaal om te combineren. Benirrás is een klein strandje in het noordwesten van Ibiza waar veel locals komen en waar het vooral op zondag gezellig is. Er wordt dan een trommelconcert gegeven en iedereen is biertjes aan het drinken.

Ga niet in het hoogseizoen, want dit is Scheveningen op een zaterdag bij mooi weer x 100. Parkeerwachters proberen iedereen in goede banen te leiden en het is zoeken naar een plekje voor je handdoek. Lees: stap over mensen heen als je naar het water wilt lopen.

Buiten het hoogseizoen is Benirràs tof om een keer te doen!

6 Cala Xarraca – bij Portinatx

Een klein strandje in het noorden met super helder water! Absoluut een aanrader als je wilt gaan voor een klein intiem strand met een fantastisch blauwe zee.

Mooiste stranden van Ibiza

Cala Xaracca

Mooiste stranden van Ibiza

Cala Xaracca

Mooiste stranden van Ibiza

Cala Xaracca

7 Cala des Xuclar – bij Portinatx en Cala Xarraca

Dit is een heel klein strandje en staat niet op elke kaart, maar als je richting Cala Xarraca rijdt dan zie je vanzelf de bordjes. Dit strandje heeft, net als Cala Xarraca, heel helder blauw water, maar wel met een paar rotsjes. Heel leuk strandje om te snorkelen!

Mooiste stranden van Ibiza

Cala des Xulcar

8 Cala d’Hort – bij Cala Vadella in het zuidwesten van Ibiza

Cala d’Hort is misschien wel het meest bekende strand van Ibiza. En terecht. Cala d’Hort heeft uitzicht op Es Vedra, waar schijnbaar magische krachten vanuit gaan door de hoge concentratie van metalen en mineralen. Hierdoor hangt er een zwaar magnetisch veld rond deze rots, waardoor onder anderen kompassen storen, maar waardoor iedereen op Ibiza blijer zou zijn.

Zou ook nog eens door de kilo’s wiet die er per dag op het eiland doorheen gaan kunnen komen natuurlijk.

Buiten dat Es Vedra omgeven is door mythen, is het strand van Cala d’Hort gewoon een heel mooi strand, waar je fijn zand hebt en genoeg ruimte. Ook leuk: bij Cala d’Hort is een heel leuk winkeltje, vlak voordat je het strand opgaat: Boutique Azibi.

Mooiste stranden van Ibiza

Cala d’Hort

Mooiste stranden van Ibiza

Cala d’ Hort

9 Cala d’en Serra

Een piepklein strandje in het noorden van Ibiza, vlakbij Portinatx. Het is een stukje lopen, maar werkelijk schitterend. Van bovenaf kun je het strandje al zien liggen, in een baaitje, omgeven door rotsen, met felblauw water. Veel sprookjesachtiger ga je het niet vinden.

Je vindt hier voornamelijk locals en het is rustig.

Neem je waterschoentjes maar mee, want in de zee liggen rotsen. Of doe stoer.

Mooiste stranden van Ibiza

Cala d’en Serra

10 Zonsondergang op Ibiza bij Platjes de Comte

De zonsondergang is echt schitterend op Ibiza. Je zou het niet verwachten, maar de mooiste zondsondergangen heb je in het westen (ik hoop dat je de sarcasme leest). Platjes de Comte, onder Sant Antoni, is één van de mooiste plekken om de zonsondergang te checken. Hier heb je echt een top uitzicht op de zon die langzaam onder gaat!

Mooiste stranden van Ibiza

Platjes de Comte

11 Cala Olivera – onder Cala Llonga in het oosten

Dit is een klein schattig strand waar je echt komt voor de rust. Wel wat stenen in het zand, dus een bedje huren of een luchtbedje meenemen is geen overbodige luxe.

Leave a Reply