Instagram Feed

Something is wrong.
Instagram token error.
Ibiza tips To do Ibiza Uncategorized

Hippiemarkt Ibiza: van Sant Joan tot Las Dallias

February 17, 2020
Hippiemarkt Ibiza

Hippiemarkt Ibiza

Hippiemarkt Ibiza: kleurrijk, gezellig, net iets teveel zweet en na afloop een mojito scoren. Heerlijk: als je vakantie op Ibiza erop zit zie je alle Nederlandse luitjes in vol ornaat het vliegtuig instappen: geshopt bij een hippiemarkt in Ibiza, net als iedereen. Veel ringen om, hoedje op cq. haarbandje in, enkelbandje en leren tas of grote gekleurde tas. Laten we de grote gekleurde vesten vooral niet vergeten.

Begrijp me niet verkeerd hoor: zelf loop ik er idem bij. Dat kan ik afschuiven op 2 redenen en dat doe ik dan ook graag:

1 Je hebt altijd te weinig meegenomen op vakantie en je mist écht nog iets.
2 De hippiemarkten op Ibiza zijn gewoon leuk.

Kanttekening bij laatste: dit is wel afhankelijk van naar welke je gaat. Mij persoonlijk maak je niet blij met een intens grote hippiemarkt waar zo’n 5,5 personen per m2 lopen en waar je 8 keer hetzelfde kraampje tegenkomt. Maar dat is een kwestie van persoonlijke smaak.

Daarom overzichtelijk op een rijtje: wat is voor jou de leukste hippiemarkt van Ibiza?

Zoek je trouwens nog een tof verblijf op Ibiza? Stuur me even een mailtje naar kim@shegoesibiza.com.

Sant Joan de Labritja – elke zondag tussen 09.00 – 14.00u

Met kop en schouders boven de rest uit: de hippiemarkt van Sant Joan de Labritja! Dit heeft alles wat een hippiemarkt op Ibiza nodig heeft, maar dan overzichtelijk, minder druk en minder commercieel. Bovendien is de sfeer super relaxed en vanaf 12.30u zijn er zelfs wat mensen bij elkaar die zichzelf een bandje noemen en muziek maken.

Zo is er een kraampje dat zelfgemaakte biertjes verkoopt (en die zijn lekker!), zijn er een aantal sieraden en kleding kraampjes, kraampjes met kleden en gekleurde stoffen, een kraampje met super lekker brood en zelfgemaakte koekjes (lijnzaad brood, pistache koekjes zonder suiker, alles!) en alles wat je nog meer bij een echte hippiemarkt verwacht.

Dit is by far mijn beste hippiemarkt (de avondmarkt van Las Dallias vind ik ook een aanrader). Als je richting Sant Joan rijdt in het noorden van Ibiza zie je het vanzelf; het stadje bestaat uit zo’n 7 straten.

Deze hippiemarkt is elke zondag van het jaar geopend van 10.00u tot 16.00u, mits het weer het toelaat. Lunchen kan bij de vele kraampjes of bij The Giri Café, waar je helemaal relaxed achterin de tuin kunt zitten, of Los Otros waar je een lekkere bietenburger scoort.

Hippiemarkt Ibiza: Sant Joan de Labritja

Kruiden op hippiemarkt bij Sant Joan

Hippiemarkt Ibiza: Sant Joan

Hippiemarkt Ibiza: Sant Joan

Las Dallias – zaterdag overdag en in de avond

Vlakbij San Carles vind je elke zaterdag Las Dallias, misschien wel de bekendste hippiemarkt van Ibiza. Je vindt hier dezelfde soort kraampjes als in Sant Joan, maar dan is Las Dallias een stuk groter en is de aankleding iets professioneel aangepakt.

Het begint al ver voor San Carles: je staat hier vol in de file. Ook het parkeren gaat niet geheel soepel: voor een paar euro moet je op een groot veld parkeren, waar parkeerwachters je de weg wijzen tussen honderden andere auto’s. En weg ging het beeld dat je naar een authentiek hippiemarktje ging…. Binnen staan de kraampjes dicht op elkaar, waardoor er geen zuchtje wind over het marktje waait. Let op dat je vroeg in de ochtend komt! In de middag is het én warmer, én is het druk. Zelf zeggen ze trots dat ze op een drukke dag in augustus tot wel 20.000 bezoekers ontvangen. Ik krijg het er Spaans benauwd van.

In juni tot september kun je ook op maandag en dinsdag avond naar de avondmarkt van Las Dallias, ook bij San Carles. Dit is een stuk relaxter dan die op zaterdag. Vet gezellig om er een hapje te eten, wat te shoppen en een drankje te doen. In juli en augustus kun je ook nog op zondag avond terecht van 19.oou tot 01.00u.

Hippiemarkt las Dallias

Cala Llonga – donderdagavond

Op donderdag avond is er bij het strand van Cala Llonga ook een hippiemarkt. Het is dat wij in Cala Llonga wonen, maar anders hadden we niet geweten dat het hier zat. Dat ze qua marketing nog wat bij kunnen schaven zou een understatement zijn.

Het is een schattige markt en wat een heel fijn bijkomend voordeel is dat het niet meer zo warm is omdat het in de avond is. In een half uurtje heb je het marktje wel gezien, maar je vindt er wat grappige dingen. Ga er niet heen om met een nieuwe toffe outfit terug te komen, want dat zou wel heel positief zijn.

Gelukkig heeft de inflatie naar aanleiding van de populariteit van Ibiza Cala Llonga nog niet aangetast: je kunt er heel prima eten en cocktails klappen voor een goede prijs. Ga naar Papaya voor een lekkere bonenburger of tonijn. Bij Can Nuts heb je lekkere tapas, bij El Deseo lekker Mexicaans, bij Moos zit je lekker voor een healthy maaltijd en bij La Vela haal je de lekkerste pizza’s.

De hippiemarkt is elke donderdag avond van mei tot oktober van 18.00u tot 00.00u.

Hippiemarkt Cala Llonga

Es Canar – woendag tussen 10.00 – 18.00u

Bij Punta Arabi in Es Canar (vlakbij het strand) is er elke woensdag tussen 10u ’s ochtends en 6 uur ’s middags de grootste (en oudste) markt van Ibiza. Geloof me: hier wil je niet heen in het hoogseizoen, wat een totale deceptie! Overal plakkerige Nederlanders die de spullen uit je handen kijken, een graadje of 40 doordat er geen wind tussen de kraampjes door komt en zoveel kraampjes, dat je totaal de weg kwijt raakt (ik was echt de weg kwijt en heb voor m’n gevoel rondjes gelopen, dan voel je je lullig als je de weg moet vragen op een hippiemarkt!). Wellicht als je er om 10 uur al staat, maar ik vond het rond het middaguur echt een totale chaos.

Ik had een mannelijk persoon bij me, je begrijpt dat hij bijna flauw viel op deze markt en hij de rest van de dag een koude Corona in zijn hand moest hebben om bij te komen. Als het niet hoeft zou ik deze markt lekker overslaan, zeker in het hoogseizoen.

De hippiemarkten samengevat:

Hipiemarkten op Ibiza zijn fantastisch en doen mijn hart echt sneller kloppen. Enige is dat ze misschien iets te commercieel en te groot zijn geworden. Aan de andere kant: als niemand het leuk vond, zouden er ook geen hippiemarkten zijn, dus is het maar goed dat er een aantal extreem grote markten zijn. Zelf zijn mijn  favorieten de markt in Sant Joan de Labritja en de avondmarkt van Las Dallias.

Zoek je nog meer leuke dingen om te doen? Ga bijvoorbeeld naar Ibiza stad: ik vertel je waar je kunt parkeren, eten en shoppen.

    Leave a Reply