Instagram Feed

Something is wrong.
Instagram token error.
Ibiza tips Overige tips To do Ibiza

Tips Ibiza stad: van de beste tapas tot parkeren

January 20, 2020
Tips Ibiza stad

Tips voor Ibiza stad

Het kan natuurlijk dat je een weekendje Ibiza doet en niet veel verder komt dan vliegveld – Pacha – strand – strandtent – hotel – wc – Amnesia – strand – vliegveld. In deze volgorde. In dat geval zullen al die tips je aan je reet roesten. Mocht je jezelf nou wél glamoureus and all zien zitten met een cocktailtje hier en daar, winkeltjes willen afstruinen en er een competitie van willen maken om de leukste restaurantjes te vinden, dan ga je echt heel blij worden van een bezoekje, of bezoekjes, aan Ibiza stad. Want Ibiza stad is naast hippiemarkten en de grote discotheken, een grote trekpleister met alle restaurantjes, de haven en de gezellige straatjes.

Aldus uw favoriete Neckerman coach. Heb jij nog favorieten die ik gemist heb?? Laat het hieronder in de comments weten, ik ben heel benieuwd en hoor heel graag van je!

Wil je in Ibiza stad naar gezellige intieme restaurantjes, wil je in Dalt vila helemaal naar boven lopen en genieten van het uitzicht, shoppen in de kleine boetiekjes of wil je loeren naar de miljoenenjachten die aangemeerd liggen? Het kan allemaal.

Dalt vila: het centrum van Ibiza stad

Het leukste, en gezelligste, gedeelte van Ibiza stad is Dalt vila, of Eivissa in het Catalaans. Dalt vila is gebouwd op een heuvel en is omgeven door vestingmuren. Het is een wirwar van straten en zelfs Google maps begrijpt het niet altijd helemaal. Overdag kun je genieten van het fantastische uitzicht over de stad, de haven en zelfs Formentera. In de avond barst de stad (of beter: het stadje) bijna uit z’n voegen van de gezelligheid. Wat ik zou doen: een keer in de ochtend naar boven lopen, paar fotootjes schieten en een ijsje halen. Daarna met je billen in het zand ergens op 1 van de mooie strandjes ergens op het eiland ploffen en een keer in de avond terugkomen voor oneindig veel sangria, lekker eten, wat shoppen en scharrelen door de straten.

Restaurantjes in Ibiza stad

Daar waar verdeeld over Ibiza de grotere restaurants zitten, vind je in Ibiza stad vooral kleinere restaurantjes.

Tapas eten bij la Taberna

Helemaal leuk als je tapas wilt eten: la Taberna in Ibiza stad. Hier hebben ze lekkere tapas; van de bekende garnalen kroketjes en patatas bravas tot aan tataki van tonijn en zalm met mango. Je zit helemaal leuk aan het Plaza del Parque. Lekker beetje mensen kijken, eten, drinken. Jij hebt helemaal geen Gucci bril nodig om gelukkig te zijn.

Can Terra in Ibiza stad

Kennen jullie Pinchos al? Dit zijn stukjes stokbrood met lekkere toppings. Denk aan visjes, kazen of vlees; die Spanjaarden gaan hier helemaal los mee. Net als met de wijn en dat is precies wat je in deze bar kunt doen: pinchos eten en wijntjes klappen.

Je staat in het voorste gedeelte van het restaurant en pakt van de bar wat je nodig hebt. Je bewaart de stokjes en aan het einde van de avond reken je af wat je gegeten hebt aan de hand van hoeveel stokjes je op je bord hebt liggen. De pinchos eet je aan de bar, als je wat uitgebreider wilt eten kun je terecht achterin het restaurant.

Lichtjes en BBQ bij La Brassa

Een van mijn, en van vele anderen waardoor er op de bonne foi heengaan écht kansloos is, favorieten is la Brassa. Vooral de tuin is echt veel te schitterend en prachtig. Klein maar fijn, met allemaal mooie lichtjes waardoor je je instant een prinses waant. Of ik in ieder geval.

Het eten is prima, maar zeker niet fantastisch. Het restaurant is te populair, waardoor de bediening wat minder is en ze het er doorheen proberen te jagen. Ze serveren gerechten van de BBQ, echte Catalaans eten en prima paella, hoewel je voor dat laatste natuurlijk niet echt iets hoeft te kunnen om het ‘prima’ te maken. Ga er niet heen voor het geweldige eten, maar voor de sfeer.

Ze zijn het hele jaar door open, behalve 24 december. In de winter kun je er terecht van 13.00-00.00u, in de zomer kun je nog een uurtje langer door. Mail naar labrasa@labrasaibiza.com met je naam, telefoonnummer en met hoeveel personen je wilt komen, of bel naar  +34 971 30 12 02.

La Brassa Ibiza stad

La Brassa Ibiza stad

Tapas eten bij La Bodega

Vlak voordat je in Ibiza stad naar boven loopt, de oude stad in (Dalt vila), zie je aan de linkerkant La Bodega. Hier is het altijd druk en gezellig en dat is niet voor niks (hoewel dat eigenlijk niks zegt op Ibiza). Ze hebben hier heerlijke tapas en als je niet high profile wilt eten, maar gewoon een simpel sardientje wilt klappen en lekkere sangria wilt drinken, is dit helemaal leuk en gezellig.

La Bodega gooit de handdoek in de ring in de wintermaanden.

Op de trappen bij S’Escalinata

Eén van mijn favorieten, middenin de oude stad. Niet per se omdat het eten nou zo breathtaking is, maar omdat je er leuk zit en het personeel geweldig is. Je scoort hier wat tapas en simpele salades en je zit op zitzakken op een trap, waarbij je leuk uit kunt kijken op deels een gebouw, deels Ibiza stad.

Je hoort het: een kinderhand is snel gevuld.

Als je toe bent aan iets anders dan al het luxe geweld en lekker wilt wandelen door de oude stad en een wijntje wilt doen, word je hier echt heel blij van. Hier hebben ze ook veel leuke vega opties.

Ook dicht in de winter.

Tapas bij Sa Vida

Als je erlangs loopt, druipt het kwijl nou niet bepaald direct langs je mondhoeken naar beneden. Laten we eerlijk zijn: er zijn knappere dingen in het leven dan plastic stoelen en een tentzeil, maar de tapas hier zijn lekker en je hebt meer kans om een echte Spanjaard tegen te komen dan bij een Cotton Beach Club bijvoorbeeld. En dat draagt toch wel bij aan dat ultieme vakantie gevoel, want anders had je net zo goed thuis onder de zonnebank kunnen gaan.

Leuk pluspuntje: het is te betalen.

To do Ibiza stad

Cultuur snuiven in het museum

Wil je cultuur snuiven of vind je het buiten te warm? Bijna bovenaan de oude stad vind je een (gratis) museum over Ibiza stad en de geschiedenis daarvan. Verwacht geen prachtige erfstukken van rijke families, maar de verhalen zijn grappig om te lezen en zelfs met een kleine spanningsboog is dit museum goed te doen: binnen 30 minuten sta je hoogstwaarschijnlijk weer buiten.

Op botenjacht

Snap je ‘m? Op jacht naar boten? Maar op Ibiza hebben ze alleen maar jachten? Hmmm. Achterin de haven bij Ibiza stad liggen de grote joekels waardoor de jachten van 20 meter die ervoor liggen te schitteren jammerlijk in het niet vallen.

Op Ibiza hebben ze een haven gebouwd, waar zelfs de meest grote strijkijzers aan kunnen meren. Want ja, hoe lullig is het als je een enorme patser hebt, maar moet aanleggen buiten de haven en met een armoedig tendertje aan wal gebracht moet worden? Alleen bij het idee al gruwelen de rijksten der aarde.

Er is ruimte voor 14 superjachten in de haven; de laatste plek kan zelfs een schip van 185 meter herbergen. Heb jij nog heel wat te fantaseren als je aan je tournedotje zit.

Jacht haven Ibiza stad

Rondlopen door Dalt vila

Het oude gedeelte van de stad wat bovenop een heuvel ligt, wordt Dalt vila genoemd. Dit betekent niks meer dan ‘oude stad’.

Loop eens helemaal naar boven en geniet van het uitzicht: overdag zie je de haven en het blauwe water, ’s avonds barst de stad van lichtjes en is de temperatuur aangenamer om de klim te maken.

Doe vooral geen mooie muiltjes aan, want een gemiddeld Amsterdams kinderkopje is er niks bij. Wel interessant voor anderen om te zien als jij je als een heuse bambie naar je volgende stop probeert te begeven, zelf ga je er niet gelukkig van worden.

IJs eten bij Il Punto Gelato

Dit is echt helemaal mijn lievelings, omdat ik nogal vaak vind dat ik een ijsje heb verdiend: eerst door de oude stad lopen en dan een ijsje eten bij IL Punto Gelato. Echt middenin de bruisende Dalt vila, dus als je gesprekspartner het laat afweten, heb je in ieder geval goed vermaak.

Ga vooral voor de Kinder Bueno smaak, want die is echt verslavend. Hier hebben ze ook vegan ijs.

Jacht haven Ibiza stad

Hippiemarkt in Ibiza stad

In het hoogseizoen is het voor de haven in de binnenstad (dus niet Botafoch) altijd gezellig, zelfs met een hippiemarkt. Hier staan wat kraampjes met typische toeristendingen. Wil je echt flink scoren? Dan kun je beter naar een grotere hippiemarkt gaan. Wil je gewoon even rondslenteren? Dan is het leuk om deze mee te nemen. De café’s rondom dit gebied zijn heel toeristisch, dus loop voor een drankje liever de oude stad zelf in als je het mij vraagt.

Uitgaan in Ibiza stad

Echt uitgaan kun je het beste in de groter discotheken op het eiland. Daar is Ibiza immers beroemd en berucht om. Wil je gezellige drankjes doen in de stad of de gay scene meenemen? Ga dan naar de wijk Sa Penya. De drankjes zijn te betalen, het is gezellig en er lopen veel discotheken in optochten door de stad met vouchers voor de grote feesten.

Helemaal lekker loeren.

Shoppen in Ibiza stad

Shoppen kan bijna altijd in het hoogseizoen. Tussen 13.00u en 16.00u zijn sommige winkels dicht, maar daar staat tegenover dat je tot 22.00u je shop-hart kunt ophalen. In Dalt vila vind je veel boetiekjes, meer naar beneden richting de haven vind je meer de grotere winkels, zoals de Zara, de Mango en, mijn favoriete schoenenwinkel, Histericomplement Shoes. Niet gaan als je van braaf en degelijk houdt:

De grootste ‘shopping straat’ is Av. d’Isidor Macabich. Hier vind je grote ketens als Pull&Bear en Stradivarius, maar ook wat kleinere winkels. Loop hier wat rond en ga de kleine straatjes in.

Ibiza stad parkeren

Je hebt werkpaarden en showpony’s. De werkpaarden zoeken even in Google Maps naar ‘Ikea Ibiza’. Daar gaan ze heen, zonder in de berm te belanden. Als je dan achter de Ikea langsrijdt, zie je een groot parkeerterrein. Helemaal gratis en langs wat bootjes loop je dan gezellig naar Ibiza stad. Kost je zo’n 10 minuten.

Hier vind je ‘m om precies te zijn:

Voor de luxe paarden onder ons, of diegene met hakken, kunnen in de stad zelf parkeren. Weet wel dat dat inhoudt dat je veel rondjes aan het rijden bent en veel files tegenkomt. Veel sneller is het om dan naar de parkeerplaats zelf te rijden in Ibiza stad: er is meer dan genoeg ruimte en betalen moet je toch. Je rijdt dan via de haven waar vandaan de veerboot naar Formentera vertrekt, waar het ook altijd druk is, maar in ieder geval ga je recht op je doel af. Je vindt de betaalde parkeerplaats hier:

    Leave a Reply