Instagram Feed

Something is wrong.
Instagram token error.
Ibiza tips Strandjes Ibiza To do Ibiza

Cala Benirràs Ibiza // Uit je panty bij het trommelconcert

May 1, 2018
Cala Benirràs Ibiza

Cala Benirràs Ibiza

Release je inner hippie en ga next level met je Ibiza experience. Mocht je nog geen genoeg hebben van de blauwe zee, maar kun je wel wat entertainment gebruiken omdat je gaat denken zoals de hoofdpersoon in je romannetje en je geen kruiswoordpuzzel meer kunt zien, kun je een keertje het trommelconcert op Cala Benirràs proberen.

Elke zondag kun je – let op Nederlanders: GRATIS – genieten van een trommelconcert op het strand van Benirràs in het noordwesten van Ibiza. Vanaf de middag ‘gaat het los’. Iedereen die van zichzelf het idee heeft dat ie een trommel vast kan houden mag meedoen.

Mocht je echt totaal niet de behoefte hebben om te trommelen, kun je gewoon met een kleedje op het strand chillen met een biertje in je hand. Het is heerlijk om naar te kijken, vooral als je op de verschillende personen gaat letten, want de meeste zijn echt typetjes ‘hippie’ die wel van wat aandacht houden. Probeer niet te snel gek te worden van het getrommel, want dat is juist de essentie van het feestje.

Cala Benirràs Ibiza

Handig is om op tijd te komen, want zeker in de zomer komen er nogal wat mensen op af en die zijn dus al-le-maal met de auto. In het hoogseizoen kan het zelfs zijn dat je er niet meer bij kunt en je opgehaald wordt met een shuttle a là Schiphol.

Nu is het natuurlijk lekker weg loeren voor ons, maar ooit is het trommelconcert op cala Benirràs met een nobele gedachte begonnen: in 1991 kwamen mensen bij elkaar om te protesteren tegen de eerste golfoorlog in Irak. Omdat de Ibicenco’s wel houden van een feestje én wilden uitstralen dat Ibiza tegen oorlog in z’n algemeen is, groeide dit uit tot een jaarlijks terugkomend event waar veel mensen op af kwamen.

Toen dit werd afgeschaft door de overheid zijn een paar trouwe trommelaars doorgegaan met hun boodschap te verspreiden; elke zondagmiddag bij Cala Benirràs. De ene week zitten er maar 3 mensen, de week erop is het strand letterlijk ‘vol’. Je kunt er geen pijl op trekken, maar dat hoeft ook niet, want jij bent op vakantie.

Ga je wel lekker op die strandjes? Ga dan een keer langs bij Cala Salada, als je zo’n geluksvogel bent dat je buiten het hoogseizoen kunt gaan. Of check even deze 11 mooiste strandjes van Ibiza.

Cala Benirràs Ibiza

    Leave a Reply