Instagram Feed

Something is wrong.
Instagram token error.
Ibiza tips To do Ibiza

Waarom een retreat op Ibiza een goed idee is

March 26, 2018
Retreat Ibiza

Hippe retreat op Ibiza-achtige shit

Het is hip om af en toe een lege dag in je agenda te hebben, ‘nee’ te zeggen en als je aan pilates, meditatie of Ayahuasca (ik heb al moeite met de spelling) doet, hoor je er pas goed bij. Maar als je daar allemaal geen reet aan vindt, maar je vindt het wel lekker om af en toe de Happiness te lezen (alleen al omdat je de plaatjes mooi vindt)? Dan ga je op een retreat naar Ibiza.

En waarom dan wel precies?

1 Je hoeft niet zelf te koken

Vaak wordt er op een retreat voor je gekookt. En dan vooral gezond (tenzij je een ander soort retreat hebt geboekt). Soms plantaardig, maar je vindt vooral veel groenten op je bord, het liefste in allemaal kleurtjes en figuurtjes. Met water met fruit erin enzo.

Alleen dat al is het waard als je het mij vraagt.

2 Het is lekker weer

En daar knapt elk mens van op. Daar hoef je niet heel veel kennis voor te hebben over kruiden, massagetechnieken en chakra’s.

3 Fomo is onmogelijk

FOMO (Fear Of Missing Out) is natuurlijk altijd een dingetje.

Als je nou voor, laten we ze zeggen, een retreat in het Amsterdamse Bos zou gaan. Zou jij dan niet constant denken: het is vanavond …… (vul lekker zelf even iets in) en het is dichtbij. Zou wel echt heel leuk/goed (afhankelijk van je plichtsbesef) zijn als ik ga.

En laten we dan voorstellen dat je op een eiland zit, omgeven door blauwe zee, baaitjes met witte strandjes, de magische rots Es Vedra hijgt in je nek en je hebt een uitzicht, zoals alleen je bureaublad op je computer dat heeft.

Dan kún je gewoon niet het idee hebben dat je iets mist toch?

4 Je zou er een weekje aan vast kunnen plakken

Stel je voor: onbeperkt sangria drinken met geweldig uitzicht, strandjes afgaan en stiekem even de Pacha aantikken. Je bent er nu toch! Beter dan wel om dit vóór het retreat te doen waar je al zo lang naar hebt uitgekeken. Iets met terugkomen als een nieuw mens enzo.

5 Je zou als een fitgirl het vliegtuig weer in kunnen stappen

Als je naar deze yoga retreat zou gaan bijvoorbeeld. Daar stoppen ze je vol met goed eten, krijg je yoga lessen in de mooiste omgeving die er is en wordt er voor je gedacht zodat je dat zelf niet meer hoeft te doen. Ook ga je wandelen met het mooiste uitzicht zodat wandelen ineens niet meer granny is, krijg je een workshop ‘plantaardig koken’ (zodat je thuis dus fitgirl blijft, je weet wel), ga je mediteren en kun je ook nog eens een voedingsconsult en massage krijgen.

Misschien dan toch een beetje FOMO, maar dan als je hier blijft.

Als je van 27 mei t/m 1 juni dus nog niks te doen hebt, zou ik dat varkentje maar even snel wassen….

    Leave a Reply