Instagram Feed

Something is wrong.
Instagram token error.
Ibiza tips To do Ibiza Uncategorized

10 hippie dingen die je op Ibiza kunt doen (geen hippiemarkt)

July 6, 2017
hippie dingen

Hippie dingen die je niet mag missen

Nu staat Ibiza voor jou misschien gelijk aan een zak geld meenemen, maar dat hoeft zeker niet zo te zijn. Ooit was het eiland namelijk het eiland waar je nog echte hippies kon vinden en wel omdat de grond goedkoop was en niemand echt op je lette. Vind jij het Ibiza van nu te commercieel?

No worries, er zijn nog genoeg niet-toeristische plekjes te vinden waar je nog op blote voeten rond kunt scharrelen.

Je moet alleen iets beter zoeken dan zo’n 20 jaar geleden.

Onder hippie dingen verstaan we dus geen hippiemarkten: er zijn weinig dingen zo commercieel uitgemolken als die markten. Natuurlijk vind je er nog wat verdwaalde types met een constante wietlucht om zich heen, met een verdwaalde haarband om hun hoofd en zonder bh, maar die zijn in de minderheid tussen alle Made in China troep.

Waar moet je dan wel heen?

1 Eten en dansen bij Chirincana bij Camping La Playa en wiet roken met locals

Misschien houd jij meer van shinen in een hotel en gaat jouw hartje niet per sé sneller kloppen van het woord camping, maar het eten bij Chirincana heeft niets met een een rol wcpapier onder je armen te maken.

Op woensdag en zondag avond is er live muziek, de andere avonden is het ook gezellig en hebben ze een uitgebreidere kaart. Op de live avonden wordt de kaart aangepast, omdat het erg druk kan worden. Je krijgt dan op woensdag pizza (die erg goed te doen is) en falafel, op zondag zetten ze een grote barbecue aan. Wees niet bang dat je hier blut de deur uit gaat, want voor een tientje heb je hier je buikje weer vol en kun je daarna aan de goedkope sangria totdat je je voetjes van de vloer durft te doen.

Genoeg locals hier trouwens die hun blowtje met alle liefde met je delen.

hippie dingen

hippie dingen

hippie dingen

2 Ga ergens een yoga lesje pakken op het strand

Sowieso fijn, want dan kun je je hippe yoga kleren aan die je in je koffer had gepropt.

3 Ga voor sushi en Brazilian Fushion (huh?) in de haven

En wel bij Temakinho. Een klein schattig tentje met nog schattigere medewerkers. Alles is roze met groen en de kaart is prima betaalbaar. De sushi is dikke vette prima en ondertussen kijk je naar de veel te dure boten die rustig inparkeren waardoor jij je afvraagt waarom je ook alweer moeite had met je Suzuki Swift. Lijkt me geen straf.

hippie dingen

hippie dingen

hippie dingen

4 Zwemmen met paarden bij Horse Valley

Beetje jammer wel: dat zwemmen zelf kan tussen begin oktober en begin mei, dus waarschijnlijk niet als jij er bent. FYI: het water is dan koud. Toch is het buiten deze periode ook leuk om te gaan kijken bij de valley. Bij Horse Valley vangen ze mishandelde paarden op, plaatsen ze in de kudde en als de paarden weer ok zijn, nemen ze ze mee op mooie ritten waar jij dus bij kunt zijn, het hele jaar door.

Boek wel even van tevoren, want die paarden gaan als warme broodjes.

5 Trommel even mee bij Benirrás

Ooit ontstaan als protest tegen de Perzische Golfoorlog waarbij ‘Ibicencos’, hippies en peace-lovers van over de hele wereld samen kwamen op het strand van Benirrás in het noorden van Ibiza. Inmiddels sponsort de overheid dit evenement niet meer en is het dus veel minder groots, maar elke zondag vind je drummers op het strand waar je heerlijk naar kunt luisteren terwijl je samen met nog honderden anderen biertjes drinkt en geniet van het avondzonnetje.

Het strand van Benirrás is zeker niet het mooiste, al is het maar doordat er geen zand ligt maar stenen, maar op zondag wél de gezelligste.

6 Ga wandelen

Wandelen is misschien wel het meest tuttige woord dat je in het Nederlandse woordenboek kunt vinden, maar op Ibiza kan iets moeilijk tuttig worden. Als je keihard flessen staat te poppen in de Pacha heb je er geen idee van dat het eiland omgeven is door zee (pleonasme) en ook echt uitzichten en mooie stukken natuur heeft. Walkingibiza.com heeft het je gemakkelijk gemaakt zodat je ook bij wat lichamelijke inspanning op standje vakantie kunt blijven.

Je kunt kiezen uit easy, medium en hard, private walks of in een groep, je kunt meerdere dagen wandelen inclusief accommodatie en je kunt een hele experience boeken.

Lekker hoor.

hippie dingen

7 Los Enamorados

Bij Portinatx zit een te cute boutique hotel met restaurant met de naam Los Enamorados, waar je ook zonder te verblijven in één van de kamers prima kunt eten of drinken met fantastisch uitzicht. Ze gaan zoveel mogelijk voor lokale producten en vis direct gevangen door de vissers van het dorpje.

Zorg ervoor dat je naar de wc moet, want binnen is het design om op te eten.

hippie dingen

8 Caos

Bij St. Eulalia zit misschien wel het meest schattige restaurantje met uitzicht over zee: Caos. Ze staan bekend om hun vegan, vegetarische, slow cooked, organic en glutenvrije gerechtjes die allemaal prima geprijsd zijn. Verwacht geen grote borden, maar kleine gerechten to share.

hippie dingen

9 Eten bij ome hippie

Richting Es Canar (in het oosten van het eiland) vind je misschien wel het schattigste restaurant van Ibiza: Can Suldat. Aan de muziekkeuze en de prijzen merk je gelijk dat het restaurant gerund wordt door een echte oude hippie. Het is een kleine kaart, maar alles wat erop staat is prima te doen en als je geluk hebt, is er een bandje aan het spelen.

Lekker voor je Insta story.

10 Eten bij Gitano

Gitano is een petit restaurantje in Santa Gertrudis, precies in het midden van Ibiza. Ze hebben er lekkere sushi en prima kleine gerechten, de cocktails zijn lekker en je vergeet even helemaal dat je middenin een stadje zit. De gekleurde inrichting en de reggae maken het helemaal af.

Jammer alleen dat de prijzen niet zo hippie-achtig zijn en je alsnog je buideltje met moneys mee kunt nemen.

Check dan gelijk even hier waar je goedkoop eten kunt scoren, kun je lekker in die hippie vibe blijven.

Leave a Reply