Instagram Feed

Something is wrong.
Instagram token error.
Ibiza tips To do Ibiza Uncategorized

Wat je niet mag missen tijdens je party weekend op Ibiza

June 22, 2017
Weekendje Ibiza

Een weekendje Ibiza en all the way gaan

Dikke kans dat jij niet één van de lucky few bent die 14 dagen vol van Ibiza gaat genieten op blote voeten, maar dat je een vrijdagje hebt kunnen lospeuteren bij je baas en van donderdagavond tot zondag volle bak wilt gaan, om maandag jezelf te horen opscheppen tegen collega’s bij het koffieapparaat.

So far so good. Dit mag je dan niet missen:

Old school Pacha

Jij bent een baas, dus je gaat natuurlijk op donderdag avond al, koud vanuit het vliegtuig. Anders krijg je nooit die Insta tijdlijn vol. Komt mooi uit, want de donderdag avond kan weleens een heel mooi feestje worden in de Pacha. Het bekende en gewilde F*** Me I’m Famous is dan happening, dus beter heb jij je tafeltje al vooraf gereserveerd, anders kun je nooit mooie dames omkopen om bij je te komen staan terwijl je je trouwring in een glas gin tonic hebt verstopt.

Glitters in Lio

Doe een avondje Lio, dat is altijd lekker vermaak. Terwijl jij je eten wegduwt tussen alle glitters, uren aan krulspelden, hoge hakken en enorm knappe mensen om naar te loeren, is er op het podium een ‘voorstelling’ gaande (dit klinkt veel te oneerbiedig), van mensen die ook echt iets kunnen. Denk bloedmooie zangeressen, paaldanseressen, strippende mannen; je geluk kan hier niet op. Na het eten kun je gewoon je dansschoenen nog even aantrekken, want niemand is van plan om vroeg naar huis te gaan. Dikke kans dat jij rond 5 uur dronken in een taxi zit.

Wel even reserveren he, het is er niet eentje van De Beren keten.

Bruin worden op een boot

Huur een boot(je) om naar Formentera te gaan. De kapitein weet precies waar je heen moet (je hoeft dus niet te verwachten dat het daar rustig is). Het water is zo blauw dat het lijkt of er meer filters overheen zijn gegaan dan over een gemiddelde Kardashian foto, het zand is zo wit dat het pijn doet aan je ogen en het idee dat je er met een boot naartoe moet (vaker het geval met een eiland), zorgt ervoor dat het je toch wel een semi-romantisch idee geeft.

Verwacht geen onbewoond eiland, maar dat kan ook niet: Formentera staat in de top 5 mooiste stranden van de wereld, dus grote kans dat je het moet delen met luitjes met dezelfde instelling als jij dit weekend.

Ga je in het hoogseizoen? Boek dan op een tijd een boot want je bent niet de enige met dit lumineuze idee.

Weekendje Ibiza

Formentera

Beste eten van het eiland

Wil je eten wat je nog jarenlang bij blijft? Breng dan een bezoekje aan Bambuddha. Heerlijk fusion eten in een geweldige ambiance met details waar je kleine nichtje van gaat blozen (lees: Kamasutra). Neem het menuutje van € 95, dan heb je van alles wat. Uiteraard betaal je hier teveel, maar daar keek jij niet naar dit weekend.

Poolparty zoals je nog nooit gedaan hebt

De Pacha weet hoe it’s done. Geen laffe drankjes en hip doen om het hip doen (grapje, dat laatste wel), maar je begint de dag met een verse juice en yoga, mocht dat je ding zijn. Denk niet dat het een lullig feestje gaat worden, want zoals ze zelf zeggen: Today it was detox, tonight will be tox.

Klinkt mij als een prima feestje.

De feestjes beginnen rond 5 uur in de middag al, ze hebben namelijk maar een vergunning tot 12 uur ‘s nachts. Kun je daarna mooi gelijk door. Check zeker even hun partyagenda.

Weekendje Ibiza

El Destino voor het seizoen

Dik doen (en worden)

Lunchen in nog meer tenten waar je teveel betaalt, dat kan natuurlijk op Ibiza! Denk bijvoorbeeld aan The Jockey Club bij Ses Salines (zuiden), Cotton Club (zuidoosten) of Coco beach of Nassau (beide zuiden). Of breng een bezoekje aan Rehab (zuiden); een relatief nieuwe maar, alle details kloppen. Het eten is lekker, de bediening vriendelijk en de uitstraling van deze tentjes is top.

Ook een aanrader is Km5, een lounge tent waar je heerlijke sushi hebt en waar het zomaar eens kan gebeuren dat je per ongeluk begint te dansen en je aan de horde gabberende Thunderdome liefhebbers in je hoofd  de dag erna voelt dat het een leuke avond was.

Nog meer leuks om te doen: Amanthe Beach Club (oosten). Intiem en cute met adembenemend uitzicht. Excuses voor het tuttige taalgebruik. Of Babylon Beach (oosten) met fantastisch uitzicht, geweldig eten én alles biologisch. Om dat eerste drankje van het weekend te compenseren. Of Atzaro, in het midden van het eiland, waar alles biologisch is en het lijkt of je in een sprookje bent beland. Ofzo.

Voor alles geldt: in het hoogseizoen beter reserveren, je bent de koningin niet.

Weekendje Ibiza

Babylon Beach

Weekendje Ibiza

Amante

Weekendje Ibiza

Amante

Weekendje Ibiza

Atzaro

Nederlands praten in de Blue Marlin

Is cerveza en por favor exotisch genoeg voor jou? Dan is de zondag in de Blue Marlin iets voor jou. Hier verzamelen alle Nederlanders zich om alle administratie en vervelende kleuters van thuis even te vergeten. Overdag is het een strandtent, die op een zondag na borreltijd overgaat in een enclave van mensen die nooit meer naar huis willen. Doe er vooral aan mee, want het is heel gezellig. Ook hier geldt dat als je een tafel wilt, je er beter maar op tijd bij kunt zijn. Wees er op tijd bij: op 00.00 is het over met de pret.

Weekendje Ibiza

Blue Marlin

Nooit meer naar huis

Liever tot het ochtendgloren je wilde haren losgooien? Check dan even naar welk feest je moet zijn: poolparty bij party hotel Ushuaïa, de Amnesia uitspelen, het randje opzoeken in (voorheen Space)? Het kan allemaal, dus kijk maar even wat je doet.

Weekend Ibiza

Leave a Reply