Instagram Feed

Something is wrong.
Instagram token error.
Ibiza tips Restaurants Ibiza

11 x uit eten op Ibiza als in een sprookje

August 24, 2017
Uit eten op Ibiza

Uit eten op Ibiza zoals je nog nooit hebt gedaan

Wij begrijpen natuurlijk wel dat je bij Ibiza denkt aan flessen poppen, dikke boten, nooit meer naar huis en dames in veel te kleine stringetjes, maar ook als je niet per sé zin hebt in dikdoenerij kun je je prima vermaken op het voormalige hippie-eiland. Ga bijvoorbeeld naar één van de kleine baaitjes waar alle nudisten zich bevinden (heb je inderdaad die strings niet), loop rond in de kleine dorpjes waarvan je je afvraagt of er überhaubt mensen wonen of ga uit eten op Ibiza alsof je je bevindt in Assepoester.

Of Sneeuwwitje of whatever.

1 La Paloma

Deze is alom bekend. Biologisch gerechtje hier, uitzichtje daar, lachende obers, alles. Verwacht bij La Paloma geen Quater Pounder met cheese, maar mocht dat meer je ding zijn zit er in Eivissa zelf een geweldige Burger King.

Zoals gezegd heb je dus fantastisch uitzicht, zit je heerlijk tussen de bomen en krijg je gerechten waar menig vrouw een orgasme van krijgt. Dat houdt in: veel groenten, weinig vlees en een dessert waarvan we in ieder geval dénken dat ie gezond is.

Zeker een aanrader, maar niet de meest originele.

Uit eten op Ibiza

Uit eten op Ibiza

Uit eten op Ibiza

 2 Aubergine

Vlakbij een drukke weg verwacht je nooit dat dit intieme restaurant zich achter de heg bevindt. Nu Aubergine is overgenomen door Atzaro vindt je er ook vis en vlees op het menu terwijl dat eerst niet het geval was, maar dat boeit natuurlijk geen reet.

Dat is namelijk best lekker op z’n tijd.

De gerechten zijn eerlijk (hoe kan een gerecht eerlijk zijn? Maar je begrijpt het), je zit er écht als in een sprookje en als je naar buiten wandelt heb je het gevoel alsof je ook echt gezonder naar buiten gaat, dan wanneer je aan kwam. Zelfs met een fles wijn op.

Probeer vooral de Buddha bowl of de quinoa burger. Ga je geen spijt van krijgen.

uit eten op Ibiza

3 Casa Piedra

Uit eten op Ibiza kan natuurlijk bijna letterlijk overal, maar Casa Piedra moet je echt weten te vinden.

Bij het kleine tentje vlakbij Cala Llonga hebben ze het begrepen: bij Casa Piedra zijn de sushi en de tonijn echt fan-tas-tisch-fucking-great! Probeer de tonijn proeverij met 4 soorten tonijn; helemaal het einde. Niet enorm geschikt voor vegans/vegetariërs/flexitariërs.

4 Sol Post, Formentera

Ok, wel een commercieel sprookje, geven we direct toe. Maar eerlijk: ook Sneeuwwitje haar schoorsteen moest roken en daar hoorde je niemand over. Je dacht toch niet echt dat ze echt aan één appel genoeg had?

Op Playa Cala Saona vind je restaurant Sol Post. Niet echt een sexy naam, ook zeker geen overdreven sexy uitstraling, maar jij en ik weten allebei dat stille wateren diepe gronden hebben. Je bevindt je op het witste strand en je ziet de blauwste zee, terwijl je zit te genieten van de meest geweldige paella die je ooit hebt gegeten.

Want dat kunnen ze hier.

5 Amante

Bij Cala Sol den Serra vlakbij Cala Llonga aan de oostkant van het eiland vind je misschien wel het mooiste uitzicht van het eiland. Mooi dat je hier bij Amante Beach ook wat te eten kunt bestellen, je af en toe van een movie night kunt genieten of gewoon de hele dag met je luie reet op een strandbedje kunt liggen.

Daar doen we het voor.

Super mooi, wel iets aan de prijzige kant, maar niet buiten proportioneel.

uit eten op Ibiza

uit eten op Ibiza

uit eten op Ibiza

6 Buena Vista

Je dacht dat Finding Nemo of je dwerghamster cute was?

Think again.

In St. Eularia vind je Buena Vista en dat is nou precies het meest schattige plekje dat je maar kunt bedenken. Ze hebben er lekker eten, goed drinken (ik bedoel: wijn, what’s not to like?) maar het belangrijkste is dat je je echt in een sprookje bevindt en we doen alles voor het verhaal.

Toch?

uit eten op ibiza

7 Ginger

Vlakbij Ibiza stad vind je Ginger met goede cocktails, rammend lekker eten en schitterend uitzicht. Als je net zo’n kneus bent als ik en altijd geprikt wordt door die verdomde muggen, kun je beter iets met lange mouwen meenemen.

Ze hebben er Asian Bar food of whatever hoe je dat als echte hipster zou moeten noemen, maar echt alles op de kaart doet je watertanden.

Uit eten op Ibiza

Uit eten op Ibiza

8 Gitano

Reggae muziek, sushi, kleine hapjes, Bali aankleding, creditcard meenemen. Dat is precies hoe Gitano is. Uit eten op Ibiza kan in de papieren lopen, maar bij Gitano prijzen ze zich wel écht uit te markt. Maar goed: je zit dan wel ergens waar je niet al die duizenden Hollanders voor je al over hebt horen praten. Je zit er nog een geweldig ook.

Uit eten op Ibiza

Uit eten op Ibiza

9 Atzaro

In het midden van Ibiza ligt Atzaro: een schitterend restaurant met gezonde zooi, een fantastische spa en een lekker zwembad. Top om een dagje te chillen na alle indrukken op het eiland of ideaal voor een relaxte lunch.

uit eten op ibiza

10 Can Sires

Vooral mannen zullen blij worden van het eten bij Can Sires, de vrouwen worden blij van de Instagram waardige binnentuin. Ze hebben niet per sé de Rens Kroes approved gerechten, maar het eten dat ze hebben is goed. De focus ligt op vlees, daar moet je van houden. Maar dat lijkt me ook in het geval van een wortel bijvoorbeeld. Bestel maar eens een wortel als je dat niet lust. En er dan ook nog voor betalen.

11 The Giri Café

Ooit weleens op zondag naar Sant Joan de Labritja geweest? Moet je zeker even doen. Je vindt er dan de gezelligste hippiemarkt van Ibiza en ook nog de meest authentieke. Mocht je daarna toe zijn aan wat stress kun je zeker even bij The Giri Café binnenlopen. Het is dan namelijk één grote chaos.

Mocht je daar geen zin in hebben zou je kunnen overwegen om een andere dag te gaan. Het is namelijk wel echt de moeite waard.

Het eten is lekker; ze maken de gerechten seizoensgebonden, alles is organic en zoveel mogelijk local en de tuin waarin je kunt eten is echt een sprookje. Binnen hebben ze het trouwens ook knap gemaakt.

Vond je uit eten op Ibiza als in een sprookje allemaal gezellig, maar ga je liever voor dat dikke weekend? Grijp je kans en check dan even waar je heen moet.

Leave a Reply