Instagram Feed

Something is wrong.
Instagram token error.
Ibiza tips To do Ibiza

Wandelen op Ibiza // Winter tips voor Ibiza #1

December 17, 2017
Wandelen op ibiza

Wandelen op Ibiza

Je kent het wel: met lange stokken, bergschoenen, praktische rugtas en sokken over het broekje. In een colonne van zo’n 10 dames / heren door de polder, met daarna een punt appeltaart. Nope, forget it: wandelen op Ibiza is zo chill, dat je nooit meer verlangt naar iets anders dan wandelen. Wandelen naar je werk, wandelen naar je sportschool, wandelen naar de karateclub van je kids.

Of zoiets.


No joke: wandelen op Ibiza is chill. Doe het alleen niet in de zomermaanden, want dan stik je de moord en verlang je naar niets anders dan een taxi met airco, maar in bijvoorbeeld november kan het gewoon een graadje of 24 zijn, met geluk, en dan is eens iets anders dan een restaurant van binnen zien of de zoveelste hotspot afstruinen alleen maar een welkome afwisseling.

Laten we eerlijk zijn: in de winter is er op het eiland niet veel te doen; restaurants zijn dicht (hoewel tegenwoordig steeds meer wel de hele winter open blijven), als je staat te popelen om in de lampen te hangen is alleen de Pacha open en je kunt niet de hele dag op het strand hangen met je reet.

Toch is de winter juist een leuke tijd op Ibiza: je ziet veel meer van het originele eiland zonder alle barbiepoppen, de mensen zijn veel relaxter, de stranden zijn mooier en iedereen is intens aardig (maar misschien komt dat omdat ze de hele dag stoned zijn, omdat er toch niets te doen is). En als er dan toch niet zoveel afleiding is van alle pracht en praal, kun je net zo goed een eindje gaan wandelen met je reet.

Een stukkie lopen kan natuurlijk overal, maar het lekkerste is om het niet te doen direct langs de openbare weg. Langs het strand zijn veel routes waarbij je wel wat moet klauteren, maar die je de ongerepte natuur van Ibiza laten zien. Je komt op plaatsen waar echt nog bijna niemand geweest is en dat is natuurlijk pretty awesome. Via Walking Ibiza kun je zowel een georganiseerde groepsreis of een privé wandeling boeken, maar ook hele vakanties die om het wandelen draaien en je op plekjes laten komen, die net een wallpaper van je computer zijn. Of check bijvoorbeeld deze gratis wandelroutes van Ibiza Gevoel, of deze van OWB, waar je er één kunt kiezen van je eigen niveau.

Waar wacht je op? Transavia vliegt tegenwoordig ook in de winter vanaf Amsterdam met een directe vlucht naar het eiland, je zit er in iets meer dan 2 uurtjes en het is standaard minimaal 10 graden warmer dan in Nederland, als je geluk hebt zelfs nog meer.

Als je even je best doet op een ticket en op bijvoorbeeld een dinsdag vliegt, kost een vliegticket je zo’n € 50 à € 60 en de mooiste designhotels waar je in de zomer een zak geld mee naartoe moet slepen, zijn ineens prima te betalen (of in ieder geval binnen de perken). Zoals Aguas de Ibiza Lifestyle & Spa, waar ze echt een ontbijt hebben waar je zoveel van gaat eten, dat je wel móét wandelen om de boel een beetje binnen de perken te houden.

Uitgewandeld? Ga daarna alles er weer aan eten bij deze idyllische restaurantjes, waardoor je het gevoel hebt in een sprookje te zijn beland.

 

Leave a Reply