Instagram Feed

Something is wrong.
Instagram token error.
Ibiza tips Strandjes Ibiza

Cala Salada // mooiste strand van Ibiza?!

April 23, 2018
Cala Salada

Cala Salada

Denk wit zand, bikini strings, een mix van Spaans, Engels, Nederlands, Duits, whatever, denk blauw water waarin je je tenen nog kunt zien, denk klein schattig en denk Mojito’s in je hand met reggae op de achtergrond. Precies dan, maar dan ook alleen dan, heb je Cala Salada; een klein strandje in het noordwesten van Ibiza.

In het laagseizoen dan he.

Waag het niet om er te komen vanaf eind juni t/m zeker halverwege september, misschien zelfs nog later in het jaar.

Ooit weleens op Scheveningen geweest op zaterdagmiddag bij 30 graden? Beetje hetzelfde idee. Je kunt je handdoekje niet meer neerleggen en zelfs de berg waar je overheen moet om op het strandje te komen is dan afgesloten, omdat er anders een complete verkeersinfarct zou optreden.

Eind mei ben ik er geweest, toen was het best nog prima te doen, meer gezellig druk. Later in het seizoen was altijd de weg afgesloten (vol = vol, dus als je graag wilt, kom dan vroeg).

Ben je zo’n mazzelaar die buiten het seizoen kan, of ben je stoer en ga je het er toch op wagen? Loop dan, als je op Cala Salada aankomt, gelijk naar rechts, de rotsen over. Je hebt dan een mini klimmetje van zo’n 2 minuten over de rosten heen, maar als je daar aankomt is het zand veel witter en zachter dan op het strand wat je direct al ziet.

Je bent niet de enige met dat briljante idee, want over die rotsen vind je de meeste mensen bij elkaar.

Maar hé, dan heb je ook wat.

Neem zelf wat te eten mee (moet je eigenlijk zelf weten), maar drinken kun je halen bij een man op een kleedje onder een parasol. En dan met name cocktails;-) Op Cala Salada is een restaurant, maar direct als je aankomt op het strand, dus niet bij het mooie stukje.

Ga jij helemaal uit je naad van strandjes? Gun deze 11 mooiste stranden van Ibiza dan een blik waardig. Heb je honger gekregen, maar hoef je niet per sé de restaurantjes op te zoeken die iedereen al kent? Probeer dan eens deze goedkope restaurantjes op Ibiza.

Cala Salada

Cala Salada

Leave a Reply