Instagram Feed

Something is wrong.
Instagram token error.
Ibiza tips Restaurants Ibiza

Restaurant Can Tixedo // Wintertips voor Ibiza #4

April 13, 2018
Restaurant Can Tixedo

Restaurant Can Tixedo in Sant Antoni de Portmany, Ibiza

Ik kan het je niet kwalijk nemen als je bij Sant Antoni denkt aan dubbele lagen spraytan, te korte shirtjes met vetrollen, mannen met diamanten in de oren en bodyshots. En stiekem is er ook helemaal niks mis met een bodyshot op z’n tijd; het kan zo lekker de week breken, maar bij Sant Antoni op Ibiza is het nét een beetje teveel van het goede. Toch zijn er in de buurt van Sant Antoni best leuke restaurantjes te scoren, zoals bijvoorbeeld restaurant Can Tixedo.

Misschien ligt Can Tixedo aan de minst romantische weg van Ibiza, of zijn de meubels nog uit de tijd dat je oma hip was, maar aan de hoeveelheid locals die hier elke dag komen is het toch zeker het proberen waard.

De ligging van restaurant Can Tixedo

Het restaurant ligt tussen Sant Antoni en Santa Gertrudis, pal aan een drukke weg. Van de locatie zul je dus niet direct in een natte droom wegglijden. Ook het terras is daardoor niet per se uitnodigend.

Om dan qua ligging toch positief af te sluiten: het is makkelijk aanrijden. Daar ga je.

Het eten VS de prijzen

Bij restaurant Can Tixedo serveren ze kleine hapjes en tapas, maar niet de typisch Spaanse tapas die je overal op de kaart ziet. Natuurlijk hebben ze kabeljauw, tortilla en gefrituurde inktvis, Die Spanjaarden zijn nou eenmaal traditionele rakkers, maar ook een kleine curry, een kleine chili con carne, een semi mini lasagne van spinazie en een té lekkere linzensalade. Helemaal lekker hip natuurlijk die kleine hapjes, kun je mooi weer op je Instagram pleuren. Hoewel, van knappe borden hebben ze hier nog nooit gehoord, net als borden opmaken.

De prijzen variëren, maar je bent zo’n € 6 lichter per hapje, wat ook best prima is. Na 3 hapjes heb je het heus wel gehad met die gekkigheid.

Restaurant Can Tixedo

Eindstand

Omdat een samenvatting nou eenmaal altijd het lekkerste leest: Can Tixedo is een aanrader, als je langere tijd op het eiland bent of gewoon geen waarde hecht aan een tent waar heel yuppenNederland met krijsend kroost aan de cocktails zit terwijl de tent door het blabla gehalte uit z’n voegen barst.

Als je lekkere hapjes wilt eten in een oerlelijke tent is het zeker goed om op je lijstje te zetten. Het eten is namelijk wel écht goed. Als je er maar een weekje bent en volle bak wilt gaan, kun je ‘m misschien beter overslaan.

Wij waren met 5 personen en hebben echt doorgegeten. Schade: € 100.

Op zoek naar meer tenten die open zijn in de winter op Ibiza? Probeer dan eens Hostel la Torre, waar je geniet van een intense zonsondergang, of Atzaro Beach, waar je geweldig zit met écht lekker eten (en goede salades!).


Restaurant Can Tixedo

Restaurant Can Tixedo

Leave a Reply