Instagram Feed

Something is wrong.
Instagram token error.
Ibiza tips Strandjes Ibiza

De leukste kleine strandjes van Ibiza

April 25, 2019

De leukste kleine strandjes van Ibiza

Wel zin in een dagje strand, maar hoeft het van jou niet zo groots en amicaal? No worries, er zijn genoeg kleine baaitjes en ‘verborgen’ strandjes te vinden, hoewel het in het hoogseizoen een uitdaging zal worden om afgelegen wat zonnestralen te vangen: je zult niet de enige zijn. Toch dat hippie gevoel pakken met zelf meegebrachte sangria? Op deze kleine strandjes van Ibiza moet je zijn.

1 Cala Gracioneta

Iets ten noorden van San Antoni vind je Cala Gracioneta in een klein schattig baaitje met een kleine schattige Chiringuito (strandtentje) met dezelfde naam, waar ze ook nog eens lekker eten hebben! Denk aan een heerlijke curry, mosselen of een lekkere linzensalade. Rondom het strandje zijn rotjes, waarin leuke zitjes zijn gecreëerd door het restaurant. Je kunt bedjes met parasolletjes huren, maar het zijn er niet veel.

Kleine strandjes van Ibiza

leukste kleine strandjes van Ibiza

2 Cala Salada

Ja, toch all time favorite hier, check anders ook even het filmpje. Eigenlijk mogen die hier niet noemen, want in de zomer is het er gekkenhuis en wordt zelfs regelmatig de berg afgesloten omdat de policy vol=vol geldt. Geloof me: dan is het ook echt heel vol. Mocht je nou de mazzelaar zijn die buiten het hoogseizoen kan reizen, dan is het zeker een aanrader om naar dit te mooie strandje te gaan, want het water is zo blauw en het zand is zo wit, dat het gewoon pijn doet aan je ogen!

kleine strandjes ibiza

3 Portinatx – in het noorden van Ibiza

Het strand van Portinatx is niet per se klein, maar als je de rotsen oploopt en dan naar links loopt, kom je bij het strandje zoals hieronder. Denk naakt, denk alleen, denk plassen in de zee.

Helemaal prima.

Kleine strandjes Ibiza

4 Pou des Lleó – bij Sant Carles

Pou des Lleó is een klein strandje, omgeven door rotsen. Het water is niet heel helder omdat er veel wier ligt, maar dat moet genoeg reden zijn voor jou als avonturier om een snorkelsetje te kopen in dat aftandse winkeltje bij jouw hotel om de hoek en visjes te kijken.

Het strand loopt gelijkmatig af en het zand is fijn, dus pak die knusse intieme sfeer en lever wat in op de kleur van het water.

5 Cala Boix

Denk niet al te idyllisch, maar wel redelijk klein: Cala Boix aan de noord oost kant van het eiland telt wel gewoon mee in dit overzicht van leukste kleine strandjes van Ibiza, Het zand is eerder beige te noemen dan wit, maar dat is dan ook wel de reden dat je hier nog wel een plek voor je handdoekje kunt vinden in het hoogseizoen. In het laagseizoen is het helemaal prima te doen.

Neem een groot strandlaken mee, een koolbox met daarin koude drankjes en een beach ball setje: niks staat meer in tussen jou en een dag keihard chillen.

6 Cala Xarraca – bij Portinatx

Dit is een klein strandje met super helder water! Absoluut een aanrader als je wilt gaan voor een klein intiem strand met een fantastisch blauwe zee. Het zand is wat minder fijn, maar zie het als een voetmassage en dan kom je daar wel weer overheen. Of neem een luchtbed mee, geef je iedereen helemaal het nakijken.

Kleine strandjes Ibiza

7 Cala Xuclar – in het noorden

Cala des Xuclar is zo klein, dat het niet op elke kaart staat. Lang leve 2019 en Google Maps. Dit strandje heeft, net als Cala Xarraca, heel helder blauw water, maar wel met een paar rotsjes. Heel leuk strandje om te snorkelen, maar neem weer iets zachts mee om op te liggen!

Mooiste stranden van Ibiza

Cala des Xulcar

8 Cala Olivera – onder Cala Llonga

Dit is een klein schattig strand waar je echt komt voor de rust. Wel wat stenen in het zand, dus een bedje huren of een luchtbedje meenemen is geen overbodige luxe. Hier kun je zo voor je gevoel je spullen onbeheerd achterlaten en een flinke duik maken.

Kleine stranden van Ibiza

9 Cala d’en Serra

Misschien wel de mooiste om naartoe te lopen (jaja, jij wilt met je reet in het zand liggen, I get it). Dit kleine strandje ligt in het noorden van het eiland en ligt daardoor wat afgelegen.

Verwacht geen hagelwit strand; je moet het met kleine steentjes doen, maar dan heb je wel mooi blauw water en lekker rust om je heen. Eén van de meest intieme strandjes van het eiland.

Kleine strandjes Ibiza

    Leave a Reply